onsdag, maj 20, 2009

Griller vid grillning

I går var vi och grillade korv i Hagaparken. Jättemysigt, om än lite kyligt efter ett tag. Och vi var som ett svart hål för alla hundar som var i närheten - en till och med slet sig från ägaren för att följa korvlukten.

Vi använde en engångsgrill - de finns verkligen överallt på sommaren - och problemet är ju vad man gör av med den sen. Man vill inte vara brandfarlig och inte skräpa ner. Hur gör man?

Kommunerna informerar om att man självklart måste släcka grillen efteråt, med vatten eller sand. Grillkolen tar jättelång tid att svalna. Den värme som alstras i en engångsgrill kan visst orsaka brand upp till ett dygn efter användning, så den får inte slängas i soporna förrän efter 24 timmar. Såvida man inte har dränkt in grillen med vatten och är säker på att den är släckt och har svalnat, vilket kan ta flera timmar. Eftersom formen är av aluminium ska den helst slängas i metallåtervinningen. Och så bör man använda en grill med stativ, för att inte lämna märken på underlaget.

Varför medföljer inte nån smart påse eller nåt, för hanteringen efter grillning? Det verkar ju nästan omöjligt att slippa lämna grillen efter sig.


Egentligen borde man väl inte använda engångsgrill alls, om man inte kan se till att ansvarsfullt städa undan efter sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar